Stil sau tendite?

Atunci când vine vorba de stilul vestimentar pe care îl adopți, fiecare este liber să aleagă ceea ce i se potrivește. Un lucru este cert și ca recomandare, încercați să nu deveniți sclavii tendințelor de modă. Dincolo de tendințe și stiluri, în alegerea unei piese vestimentare întotdeauna țineți cont de personalitatea dumneavoastră, de forma corpului și de stilul de viață. În altă ordine de idei, când te simți bine… arăți bine! Pe scurt, purtați haine care vi se potrivesc, în care vă simțiți confortabil și care nu vă obstrucționează libertatea de mișcare. Ne place să achiziționăm haine, dar câteodată ajungem să nu îmbrăcăm nici măcar 50% din ceea ce cumpărăm. capsula haine

Ce este de făcut? O primă recomandare ar fi să donați o piesă vestimentară atunci când vă luați alta.O altă recomandare ar fi să creați o garderobă capsulă după trei reguli simple: să contureze exact stilul tău, pe cât posibil să facă parte din aceeași paletă cromatică și bineînțeles, toate piesele vestimentare să aibă croiala după forma corpului tău.

Ca piese vestimentare, într-o garderobă capsulă trebuie să aveți neapărat un palton, o pereche de pantaloni negri clasici, jeanși, o camașă albă, o fustă, the litlle black dress , tricou alb și tricou negru. Nu uitați de accesorii statement și de încălțăminte: neapărat o pereche de adidași, o pereche de sandale, pantofi cu toc și ghete sau botine. Cu efort minim și cheltuieli reduse, această garderobă capsulă vă poate scoate din impas atunci când vă doriți rapid un oufit reușit. Orice ai alege, totul se va potrivi de minune.

Dacă totuși nu reușiți să vă faceți o garderobă capsulă, atunci nu rămâne decât să vă înarmați cu răbdare și cu pași mici să vă creați ținute reușite în funcție de timp sau ocazie. Cu siguranță aveți prin dressing o rochie pe care nu ați mai purtat-o de mult timp… ce ați spune să o asortați cu o pălărie jucăușă, bijuterii discrete și o pereche de pantofi în contrast? Rochia va capăta imediat o nouă viață! Ai o cămașă office prin dulap și nu știi cu ce să o porți? Încearcă-o cu un sacou maxi, pantaloni slim și niște ghete sau botine cu toc.

Chiar și cele mai simple ținute sunt impresionante atunci când le asortezi cu detalii out-of-the-box. Când cumpărați piese noi, căutați detalii care să iasă în evidență. De exemplu, alegeți cămăși romantice și înflorate sau rochii chic cu spate gol, pantaloni cu talie înaltă sau de exemplu sandale cu platformă. Nimic nu este interzis atunci când știți cum să le combinați!

Regula crearii unei garderobe capsule se poate aplica și la bărbați. Ca idee de outfit… un pulovăr sport combinați cu pantaloni casual sau pur și simplu niște jeanși sunt o combinație câștigătoare pentru o ținută day by day. O cămașă chic în carouri, o vestă sport și o pereche de pantaloni eleganți poate fi un outfit casual-sport.

Orice piesă vestimentară poate face parte dintr-un outfit grandios și devine interesant dacă te joci cu culorile și nu ții cont de reguli. Modul în care alegi să te îmbraci va reflecta întotdeauna personalitatea ta şi stilul de viaţă pe care îl adopţi. Trebuie să ştii ceea ce ţi se potriveşte şi să ai curaj să experimentezi fără a cădea în penibil. Aveți grijă să nu vă achiziționați piesele vestimentare doar de dragul modei, ci să investiți în ceva care vă face să zâmbiți.

Și încă ceva… atitudinea este răspunsul în spatele fiecărui outfit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *